Első meditáció élménye és a gyakorlás

Emlékszem az első meditációmra. Azt a zűrzavart a fejembe, szerintem nem is hallottam amit a meditáció vezető mondott. Addig voltam jelen, hogy csak csukd be a szemed és végy mély levegőt. Aztán a gondolatok áramlása, amit elindult a fejembe a kaotikus káosz, azt hiszem ez a legjobb kifejezés. Nem tudtam hogy mire figyeljek, nem láttam a képeket, hogy „képzeled el ahogy állsz a tengerparton” – Milyen tengerpart én nekem az aznapi munkahelyi és reggeli elmaradt mosogatás vagy éppen a gyerekre nem biztos, hogy jó ruhát adtam gondolat kattogott. O igen aztán már zsibbadt a lábam nem volt jó az ülés jaj meddig tart még talán a „jó ez valamire kérdés is megfordult a fejembe”.

De valami mégis történt ezt hívják tudaton kívüli cuccnak (gondoltam akkor…) Igen érdekes, hogy minden tele van meditációval és csak bekapcsoljuk ugye és már együtt rezeg minden és már jó is és.. NAGY FRÁSZT! Mindent újra elő kell venni abból a bizonyos puttonyból amit magunkkal hozunk amikor megszületünk.

Ez nem az a puttony ami nap végére tele van, ne tévesszen meg ?

A meditáció is pont olyan, mint bármi más az életben gyakorolni kell. Én azt mondom 21 napig, nap nap után ha az ember csinál valamit akkor a részévé válik a mindennapjaidnak. Hihetetlenül hangzik, de egy idő után hiányzik ha nem csinálod nem jól indul a napod vagy éppen nem jól zárod. Kezd először csak pusztán elmélkedéssel. Minden reggel dönts el valamit arra a napra és próbáld meg betartatni saját magaddal (légy a saját gyermeked) szólj magadra ha éppen ellene cselekszel.

Például: ma minden negatív gondolatomat pozitívra cserélem. Egy kedves ismerősöm félelmet érzett a jelenlegi helyzet kialakulása kapcsán. Arra kértem 21 napig amikor rossz gondolata érzése akár testi tünete támad fogjon egy tollat és papírt írja le a gondolatot pozitívra cserélve. Az „Annyira rosszul érzem magam érzés helyett – „Egészséges vagyok, jól érzem magam.” mondatot írja le. „Félek a betegségtől” gondolat helyett – „Egészséges vagyok és boldogan élem az életem.” Minden egyes mondat leírásakor az ember elmondja, látja, visszaolvassa, és a gondolat teremtő erejét használja. Miért is kell a negatív gondolat! Igen teszem fel magamnak is a kérdést. Hiszen az úton haladok és én is a csapdájába esem, nem is kevésszer, de a lehetőség adott élni kell vele.