Utazás a változásba 9.hét

9. HÉT

ELSŐ LÉBÖJT AZ ÚTON

A 7 hét videója és a 8 hét motivációs képei után ismét írásos bejegyzéssel készülök nektek.

Az élet folyamatosan passzolja elém a kérdéseket és a megoldandó feladatokat. Tudom, hogy nagyon sokan most eszmélnek rá a meleggel érkező hullámmal, hogy kellemetlenül érzem magam túlsúlyos vagyok! Ez az az időszak amikor sokan gyors és azonnali megoldást keresnek az évek alatt felhalmozott túlsúly eltüntetésére.

Gondolok itt a fogyasztó csoda bogyókra és az eszetlenül mindenféle diétába kezdésre. A gyümölcs kúrákra a hirtelen heti több napos edzésre. Ami azonnal hat 1-2 napon belül. Most elárulom, EGY IDŐRE megoldja a problémát (remélhetőleg nem generálva ezzel egy másikat). Körülbelül, ápol és eltakar, de ez önbecsapás. Ismét nem mások komfort érzetéről van szó, hanem
a tiédről. Télen, nyáron, ősszel és perszer tavasszal is.

 

Itt a meleg ilyenkor a szervezeted jobban kívánja a folyadékot ilyenkor általában jóval többet iszunk, mint eszünk. Az első léböjt kúrámat is ilyenkorra időzítettem (talán 2 éve). Könnyebb, mint valaha mert meleg van és kevesebbet eszünk alapból is. Nem azt mondom, hogy ma egyél meg egy pacal pörköltet aztán holnap meg víz. NEEEE!!!

Okosan és következetesen kell mindent hisz tudod. Készülj fel rá beszéld meg magaddal, hogy az elkövetkezendő 1-2 nap arról fog szólni, hogy felkészülsz lelkiekben és testiekben arra, hogy lesz 1-2 nap amikor nem fogsz táplálkozni. Kezdésnek… aztán majd a következő alkalommal már lehet több nap is (akár 14 nap). Télen nehezebb a böjt (szerintem ez saját tapasztalat).

Érdemes minden reggelt egy nagy pohár vízzel kezdeni, nagyon sok teát fogyasztok. Én az UKKO teakeverékeket iszom, szeretem, hogy természetes nem tartalmaz semmi mást csak tiszta tea füveket. Ez sem csodaszer, hanem tudja támogatni a megfelelő tea összetétel a mindennapokat. Hisz tudod a CSODA TE VAGY MAGAD!!!

Az első napokban a megszervezésen és a lelki elhatározásban van. Ilyenkor hallhatod, a „ezt nem lehet kibírni” és a „szervezetednek szüksége van a táplálkozásra” és az ehhez hasonló kellemes mondatokat. Több napig meg aztán pláne nem lehet csinálni hisz az egészségtelen.

Ez egy méregtelenítési folyamat a szervezet fellélegezhet. Olyan érzés, mint amikor végre friss levegőt szívhatsz egy kellemetlen helységből kiérve. Azt érzi a test, illetve az emésztő rendszered, mint mikor kiveszel egy rázósabb időszak után szabit.

Megérdemli a tested, hogy az elméd felé irányíthassa a figyelmet.

BÖJTI TANÁCSOK:

·      tervezd meg a böjtöt (beszéld meg magaddal)

·        légy tudatos és a napod is, hogy mit mikor és mennyit iszol (gondolok itt a teákra) 

·    figyelj, hogy a folyadék bevitel folyamatos és kiegyensúlyozott legyen (nem ittam délelőtt majd délután 2 liter egyszerre)

·        első alkalommal este indítsd a böjtöt 18:00-tól akkor könnyebb hisz éjjel nem eszel ( az első 12 óra kipipálva 12 óra maradt )

·        a böjtölés követő napon reggel ne hamburgerrel kezd a reggel, valami könnyűvel

·        GRATULÁLJ MAGADNAK hiszen az első léböjt kúrád megtörtént

                                            DICSÉRD MEG MAGAD, LÉGY ELÉGEDETT